Als het om onze auto’s gaat, willen de meesten van ons dat ze er goed uitzien. We besteden misschien veel tijd en geld om ervoor te zorgen dat de binnenkant schoon en comfortabel is, maar hoe zit het met de buitenkant? Net zoals we voor ons lichaam zorgen door goed te eten en te sporten, moeten we ook voor onze auto’s zorgen door ze te poetsen. Hier zijn vier tips om uw auto er op zijn best uit te laten zien.

1.Was uw auto regelmatig

Als u in een gebied met strenge winters woont, is het extra belangrijk om uw auto vaak te wassen. Zout en andere chemicaliën die worden gebruikt om wegen ijsvrij te maken, kunnen de lak en het metaal van uw auto beschadigen. Zelfs als u niet in een besneeuwd klimaat woont, is het een goed idee om uw auto ten minste eenmaal per week te wassen. Gebruik een milde zeep en vergeet niet het onderstel af te spoelen, waar zout en vuil zich kunnen ophopen.

2.Zet uw auto in de was

Waxen beschermt de lak van uw auto en helpt hem gemakkelijker schoon te maken. U kunt het zelf doen of laten doen door een professional. Als u het zelf doet, zorg er dan voor dat u een goede kwaliteit wax gebruikt en volg de aanwijzingen zorgvuldig op.

3.Houd uw auto schoon aan de binnenkant

Een schone auto ziet er niet alleen beter uit, maar is ook prettiger om in te rijden. Stofzuig de tapijten en de bekleding en veeg het dashboard schoonen andere harde oppervlakken. Vergeet ook niet alle vakjes te legen van vuilnis. Een papiertje hier en daar kan zo een hoop rommel maken.

4.Bescherm of herstel de lak van uw auto

Naast wassen en in de was zetten kunt u ook de lak van uw auto beschermen met een product als Rain-X. Dit zorgt ervoor dat waterdruppels er meteen afrollen en vuil en viezigheid met zich meenemen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat de lak helaas al beschadigd is. Dit kun je herkennen door de kringen die je in de lak ziet wanneer de auto in de zon staat, of bijvoorbeeld door de doffe kleur. Dit kunnen gevolgen zijn van het verkeerd wassen van de auto. De enige optie die er dan op zit, is om uw auto te laten polijsten. Bij het polijsten wordt de oppervlakte weer glad en glanzend gemaakt en ziet uw auto er weer uit als nieuw! Voor meer informatie over het laten polijsten van je auto vind je op www.carguys.nl

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *