Heeft u onlangs een nieuwe scooter gekocht of uw scooterrijbewijs gehaald? Dan kunt u natuurlijk niet wachten om voor het eerst zelf een rondje op uw nieuwe scooter te rijden. Het is echter verplicht om voordat u dit doet een scooterverzekering af te sluiten. Maar hoe vind u de verzekering die bij u past? In dit artikel geven wij hier tips voor.

Verschillende scooterverzekeringen

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten verzekeringen zijn voor uw scooter. Voordat u dus op zoek gaat naar een aanbieder van een verzekering, is het van belang om te bedenken voor welke van die verschillende verzekeringen u wilt kiezen. U heeft hierbij de keuze uit de volgende verzekeringen:

De WA-verzekering

Ten eerste is er de WA-verzekering. Aangezien uw scooter verzekeren verplicht is in Nederland, moet u deze verzekering afsluiten voordat u uw scooter gebruikt. Sluit u geen WA-verzekering af maar stapt u toch op uw scooter, dan riskeert u niet alleen hoge kosten wanneer u schade oploopt, maar ook hoge boetes. De WA-verzekering moet u dus hebben, en fungeert als een basisverzekering. Vervolgens kunt u de WA-verzekering aanvullen met andere verzekeringen als u dit wilt.

Aanvullende scooterverzekering

U kunt ervoor kiezen om niet alleen de basisverzekering af te sluiten, maar daarnaast ook een extra, aanvullende verzekering te nemen. Wanneer u dit wilt, heeft u de keuze tussen twee mogelijkheden: een all-risk verzekering of een casco verzekering. Wanneer u kiest voor een all-risk verzekering, bent u voor vrijwel alles gedekt, ook als uw schade uw eigen schuld is. Kiest u voor een casco dekking? Dan is schade aan uw scooter die niet door uzelf komt wel gedekt, maar schade die uw eigen verantwoordelijkheid is niet. Maakt u zelf per ongeluk een deukje in uw scooter? Dan bent u dus niet verzekerd met de casco dekking, maar wel met de all-risk dekking. Of u ervoor kiest om een aanvullende verzekering te nemen en welke u wilt is een persoonlijke keuze, en een aanvullende verzekering is dus niet verplicht.

De juiste scooterverzekering kiezen

Nadat u gekozen heeft wat voor scooterverzekering u wilt afsluiten, kunt u op zoek gaan naar de verschillende verzekeraars die dit type verzekering aanbieden en deze met elkaar vergelijken. Zo kunt u erachter komen welke verzekeraar voldoet aan uw wensen en eisen en welke verzekeraar de goedkoopste scooterverzekering aanbiedt.

Wanneer u op zoek gaat naar dat laatste, is het echter niet alleen belangrijk om op de prijs van de verzekering zelf te letten, maar ook op de voorwaarden van deze prijs. Wanneer u de voorwaarden van de verzekeraar leest, weet u immers het beste waar u aan toe bent. Daarnaast kan het zijn dat een verzekeraar schadevrije jaren aanbiedt. Dit houdt in dat hoe langer u geen schade claimt bij de verzekering, hoe minder premie u op den duur hoeft te betalen. Hierdoor kan een verzekering die in eerste instantie duurder lijkt op lange termijn dus eigenlijk goedkoper zijn dan een andere verzekering.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *