Het wordt bij het kopen van een nieuwe of tweedehandse auto hier in Nederland altijd steevast aangeraden om een BPM berekening uit te voeren. De BPM berekenen is belangrijk omdat je alleen op deze manier een compleet overzicht krijgt van alle kosten die gepaard gaan met het aanschaffen van de auto van je keuze. Dit geldt zowel voor nieuwe als voor tweedehandse voertuigen. Hoe zit het echter met de situatie waarin je een auto gaat importeren uit het buitenland? Is de BPM berekenen bij import eveneens een vereiste of niet? Het antwoord op deze tegenwoordig zeer vaak gestelde vraag laten we je graag ontdekken met de hieronder aanwezige informatie.

Waarin schuilen de voordelen van een auto importeren?

Vooraleer we je meer gaan vertellen over de BPM berekenen bij import kan het uiteraard geen kwaad om even dieper in te gaan op de voordelen die gepaard gaan met het importeren van auto’s uit het buitenland. Om te beginnen kan er bijvoorbeeld vastgesteld worden dat dit interessant kan zijn omwille van de kostprijs die eraan verbonden is. Ten opzichte van de auto’s die worden aangeboden op de Nederlandse markt is het immers zo dat de kosten van auto’s in het buitenland een stuk lager zijn gelegen. Bovendien zijn ze door het ontbreken van het systeem van bijtelling veelal ook beter uitgerust. Genoeg over de voordelen, nu gaan we kijken naar hoe de BPM berekenen bij import. 

Wanneer is er BPM verschuldigd bij een auto importeren?

De BPM berekenen bij import is altijd interessant. Dit gezegd hebbende is het zo dat je in bepaalde gevallen geen BPM zal moeten betalen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je hebt gekozen voor het aanschaffen van een volledig elektrische auto. Je dient er rekening mee te houden dat voor personenwagens geldt dat de BPM in Nederland wordt berekend aan de hand van de CO2-uitstoot waarvan sprake is. Ontbreekt die CO2-uitstoot? Dan spreekt het voor zich dat er geen BPM zal moeten worden betaald. Dit is uiteraard erg interessant om te weten als je van plan bent om een auto uit het buitenland te gaan importeren. 

Hoe kan je het beste de BPM berekenen bij import?

Het is in de praktijk ongetwijfeld wel bekend bij de meeste mensen dat de manier waarop een BPM berekening dient te worden uitgevoerd behoorlijk kan verschillen. Betreffende tot dit gegeven zal je tot de vaststelling komen dat de BPM berekenen bij import eveneens op verschillende manieren kan gebeuren. De verschillende manieren waar je een keuze tussen kan maken zijn de onderstaande:

  1. De BPM wordt berekend op basis van de CO2-uitstoot bij personenwagens;
  2. De BPM wordt berekend op basis van de netto-catalogusprijs bij bijvoorbeeld campers;

De BPM berekenen bij import kan gebeuren op verschillende manieren. Om te beginnen is het bijvoorbeeld mogelijk dat je hiervoor gebruik gaat maken van één van de verschillende tools welke zijn terug te vinden op het internet. Deze tools bieden je echter niet de enige mogelijkheid. Zo kan je bijvoorbeeld ook bij bepaalde partijen terecht voor het uitvoeren van zo’n berekening. Dit geldt onder meer voor de verkopende partij die de auto aanbiedt.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *